![]() |
Yaş Tarhana Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaş Tarhana Nasıl YapılırYaş Hamur Tarhanası Nasıl Yapılır - Kastamonu Tarhanası - Ev Tarhanası - Ev Yapımı Yaş TarhanaYoğurdu için: 5 kilo yogurt 4 top dereotu 4 top taze nane 4 top maydonoz 2 top fesleğen 10 adet sogan 2 kilo domates 1 kg kırmızı biber Yarım kg sivri biber 2 avuç tuz Diğer malzemeler: 7 kg un 1 kg domates salçası 1 paket kimyon ( 50 gr ) 1 paket pul biber ( 50 gr ) 1 paket karabiber (50 gr ) Yaş maya (42 gr yarısı) Yapılışı : Yoğurdu için verdiğim malzeme listesindeki yoğurt ve fesleğen sapları hariç diğer malzemeleri robottan çekin ve bu karışımı yoğurda ilave edip tuzunuda koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
Yaş Tarhana Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaş Tarhana Nasıl Yapılırkuru tarhana nasıl yapılır - kuru tarhananın yapılışıMalzemeler Su 2 su bardağı 400 gram Tuz 4 yemek kaşığı 48 gram Soğan 5 büyük boy 500 gram Domates 4 orta boy 500 gram Taze kırmızı biber 5 orta boy 250 gram Un 8 su bardağı 880 gram İrmik 5 ½ su bardağı 860 gram Yoğurt 5 su bardağı 1100 gram Yapılışı Tencereye 2 su bardağı su ve tuzu koy, kaynamaya bırak ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerini kapat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarhana yapımı, temelde aynı olmakla beraber yöresel özellikler gösterir ![]() ![]() ![]() Tahıl olarak dövme, un, irmik, tek veya karışık halde; sebze olarak da soğan, domates, taze kırmızı biber kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|