![]() |
Dana Eti Nasıl Pişirilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dana Eti Nasıl Pişirilirdana etinin pişirilmesi - süt danasının pişirilişi - dana etinin bölümleriSütle beslendiği zaman içinde (süt danası) adı alır ![]() ![]() ![]() Daha küçükken etinin yeteri kadar besleme kabiliyeti yoktur, gevşek ve yapışkandır ![]() ![]() İyi cins dana etinin haziran ayı ile eylül, ayıdır ![]() ![]() ![]() Değer taşıyan parçalan sırasile : 1 But, sırt, döş ![]() 2 Kol, sırt pirzolaları, göğüs ![]() 3 Gerdan, jarreler, baş ve paçalar ![]() İç organları: Dil, baş, beyin, ciğer, yumurta, böbrek, işkembe, bel kemiği iliği ![]() ![]() ![]() Sırt: Bu bölüm but ile döş arasında bulunur, tavada, fırında bütün olarak kızartılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Döş (Böğür): Hayvanın sırtı ile boynu arasındaki bölümüdür ![]() ![]() Kol: Kolun kemiği çıkarılarak yuvarlak sarılır rosto gibi firında veya tencerede pişirilir ![]() Jarre ve gerdan: Bu bölüm yahnilerde kıymalarda kullanılır ![]() Göğüs: Yahnilerde kullanılır ![]() Baş: Çorbalarda veya fırında kızartılır ![]() Paça: Jelatinli salçalarda, çorbalarda kullanılır ![]() Çiğer: Kızartma ve yahnilerde, bazı dolma içlerinin hazırlanmasında (pate) denilen Fransız yemeklerinde kullanılır ![]() Beyin: Haşlama, graten, kızarmış veya suflelerde salatalarda garnitür olarak kullanılır ![]() Dil: Haşlama, kızartma ve garnitür olarak kullanılır ![]() İşkembe: Genellikle çorbalarda ![]() Kemikler: Etsuları çıkarmakta, salça ve patelerde jelatin olarak kullanılır ![]() Yumurta: Kızartma ve ızgara, beyaz veya esmer salçalarla servis edilir ![]() ![]() alıntı Etler Hakkında Genel Bilgiler Dana Eti Pişirmenin Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
|