![]() |
Sirkenin Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sirkenin Püf Noktalarısirkenin saklanması - sirke hakkında bilinmesi gerekenler - sirke nasıl yapılırÇİÇEKLENME: Çiçek mayaları yüzeyde, önceleri aralıklı, yer yer beyaz adacıklar yaparlar ![]() ![]() ![]() ![]() Çiçek bakterileri az havalı ve sıcak yerlerde faaliyette bulunurlar ![]() ![]() ![]() ![]() Çiçeklenme olan şarabın üst kısmındaki zar taşırıldıktan sonra mayalık sirke ilave edilmelidir ![]() ![]() ZARARLI SİRKE BAKTERİLERİNİN FAALİYETİ: Bazen yabani sirke bakterileri de sirkenin bozulmasına ve bulanmasına sebep olurlar ![]() ![]() Bu bakteri olgunlaşmış sirkelerin ağzı açıkta bırakılırsa, ya dipte kalın yapışkan bir tortu veya yüzeyde kalın bir zar meydana getirirek sirkeyi bulandırır ![]() ![]() Bu gibi bozulmaların önüne geçmek için olgun sirkeler iyice dolu olarak kapalı kaplarda saklanmalı, sirke pastörize edilmeli, kükürt gazı ile kükürtlenmeli ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|