Patates Çırpmalı Gözleme |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Çırpmalı GözlemePatates Çırpmalı Gözleme Tarifi - Patates Çırpmalı Gözleme Yapılışı - Patates Çırpmalı Gözleme Nasıl Yapılır - Patates Çırpmalı Gözleme Malzemeleri Malzeme Listesi: 4 Su B UnYarım Pk Yaş Maya2 Çorba K Yoğurt1 Tatlı K TuzAldığı Kadar Su İç Harcı İçin: 4 Patates Tuz Kırmızı Toz Biber Üzeri İçin: Tereyağı Hazırlanışı: Unu karıştırma kabına alıyoruz ve ortasını havuz gibi açıp mayayı ortasına koyuyoruz Unun üzerine tuz serpiyoruz Mayanın üzerine yoğurdu koyarak mayayı elimizle eritiyoruz Azar azar ılık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz Mayalanması için dinlendiriyoruz İç harcı için, patatesleri soyuyoruz Rendenin cips dilimi kısmından ince ince dilimler kesiyoruz İncecik dilimlediğimiz patateslerin üzerine tuz ve kırmızı biberi serperek harmanlıyoruz Dinlenen hamurumuzu 10- 11 bezeye ayırıyoruz Bezeleri unlayarak servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz Hamurun yarısına iç harçtan koyuyoruz ve yarım ay şeklinde kapatıyoruz Ocak üzerinde sac apartında, eğer yoksa tavada pişiriyoruz Kısık ateşte pişerse patatesleri de daha iyi pişer Bütün bezelere aynı işlemleri uyguluyoruz Servis tabağına alıyoruz ve üstlerine tereyağı sürerek servis ediyoruz
|
|
|
|