Sakızlı Elma Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakızlı Elma TatlısıSAKIZLI ELMA TATLISI = Malzemeler= 6 Adet orta boy elma 9 çorba kaşığı toz şeker 4 5 su bardağı suYarım çay kaşığı gıda boyası 1 paket vanilyalı puding 3 5 su bardağı süt1 paket mezeki sakızı Yeterince dövülmüş fındık Sakızlı Elma Tatlısı - Sakızlı Elma Tarifi = Hazırlanışı = Öncelikle 9 çorba kaşığı toz şeker 4 5 su bardağı su ve gıda boyasını yayvan bir tencere içinde kaynatın 6 adet elmayı kabuklarını soyarak çekirdekli kısımlarını elmayı bölmeden kabak oyacağı ile çıkartın![]() Bir tencerenin içine bir miktar su koyup elmaları içine atın ve elmaları hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin Hafif pişmiş elmaları ocaktan alın Önceden hazırladığınız şerbetin içinde bir müddet soğumaya bırakın![]() Başka bir tencere içinde 3 5 su bardağı sütü ve 1 paket vanilyalı pudingi karıştırın Kaynamaya başlayınca içine sakızı atın Dibinin tutmaması için sürekli karıştırın Puding boza kıvamına gelince ocaktan alın![]() Elmaları şerbetin içinden çıkartıp servis tabağına koyun üzerine vanilyalı pudingi dökün Son olarak irice dövülmüş fındıkları pudingin üzerine serperek servise hazırlayın Afiyet olsun
|
|
|
|