Pavlova Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pavlova TarifiPavlova pastası - Pavlova nasıl yapılır ![]() Malzemeler 5 yumurta akı 225 gr toz şeker ( 1su bardağı + 2 parmak şeker)2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi 3 tatlı kaşığı nişasta 1 paket vanilya Çilek veya muz 1 paket şanti Şantiyi hazırlamak için 1 bardak süt Hazırlanışı Ön Bilgileri: Yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır Malzemeyi hazırlamak için fırın en düşük ısıda ısıtılmalıdır Yumurta aklarını köpük haline gelene kadar çırpınız Azar azar toz şeker ilave ediniz Şeker eriyinceye kadar çırpınız Şeker ve yumurta akı işlemi yaklaşık 25 dk sürer Katı bir köpük elde ediniz Bu şekilde iken sirke, nişasta, vanilya koyunuz 5 dk daha çırpınız Tepsiye alüminyum folyo seriniz Folyo üzerine elde ettiğiniz katı köpüğü yaymadan yukarı doğru adeta tepe şekli vererek koyunuz Daha sonra 150 cc orta gözde 40 dk kadar pişiriniz Fırın soğuyana kadar açmayınız pastayı alınız Tabağa koyunuz Üst kısmı çökmüş bir görüntü olabilir
|
|
|
|