Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pavlova, tarifi

Pavlova Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pavlova Tarifi



Pavlova pastası - Pavlova nasıl yapılır



Malzemeler

5 yumurta akı

225 gr toz şeker ( 1su bardağı + 2 parmak şeker)

2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi

3 tatlı kaşığı nişasta

1 paket vanilya

Çilek veya muz

1 paket şanti

Şantiyi hazırlamak için 1 bardak süt

Hazırlanışı

Ön Bilgileri: Yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır Malzemeyi hazırlamak için fırın en düşük ısıda ısıtılmalıdır Yumurta aklarını köpük haline gelene kadar çırpınız Azar azar toz şeker ilave ediniz Şeker eriyinceye kadar çırpınız Şeker ve yumurta akı işlemi yaklaşık 25 dk sürer Katı bir köpük elde ediniz Bu şekilde iken sirke, nişasta, vanilya koyunuz 5 dk daha çırpınız Tepsiye alüminyum folyo seriniz Folyo üzerine elde ettiğiniz katı köpüğü yaymadan yukarı doğru adeta tepe şekli vererek koyunuz Daha sonra 150 cc orta gözde 40 dk kadar pişiriniz Fırın soğuyana kadar açmayınız pastayı alınız Tabağa koyunuz Üst kısmı çökmüş bir görüntü olabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.