Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayva, merengli, muhallebili, tatlı

Merengli Muhallebili Tatlı Ayva

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Merengli Muhallebili Tatlı Ayva



Merengli Muhallebili Tatlı Ayva Tarifi - Merengli Muhallebili Tatlı Ayva Yapılışı - Merengli Muhallebili Tatlı Ayva Nasıl Yapılır - Oktay Usta Merengli Muhallebili Tatlı Ayva

Malzeme Listesi:


3 Ayva

1 Su B Toz Şeker

1 Tatlı K Karanfil

Kırmızı Gıda Boyası

Su


Muhallebisi İçin:


1 Lt Süt

1 Su B Toz Şeker

1 Pk Damla Sakızı

1 Yumurta Sarısı

1 Çorba K Un

1 Çorba K Nişasta

1 Çorba K Pirinç Unu


Merengi İçin:


2 Yumurta Akı

1 Çay B Toz Şeker


Hazırlanışı:


Ayvaların kabuklarını soyuyoruz Kararmaması için derin bir kaba su koyarak ayvaları içine alıyoruz İçini temizliyoruz ve küp küp doğruyoruz Ayvaları yayvan bir tencereye alıyoruz, üzerini geçmeyecek kadar su koyuyoruz


Az gıda boyası damlatıyoruz Karanfilleri de ilave ediyoruz Kapağını kapatıyoruz ve ayvaları kaynatıyoruz Kaynayınca şekerini de ilave ediyoruz Şekeri baştan konulursa ayva sertleşir pişmez


Kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz Muhallebisi için, sütü tencereye boşaltıyoruz Yumurtaların aklarını ayrı bir kaba mereng yapmak için ayırıyoruz, bir tanesinin sarısını muhallebiye koyuyoruz


Şekeri, unu, nişastayı, pirinç ununu ve damla sakızını da ilave ederek çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz Göz göz olup kaynayınca altını kapatıyoruz Ayva suyunu çekip pişince cam fırın


kabına alıyoruz Pişirdiğimiz muhallebiyi de üzerine döküyoruz Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz Merengini hazırlamak için; tencereye su koyarak üzerine cam kap oturtuyoruz İçine yumurta aklarını ve şekeri koyuyoruz


Çırpma teliyle şekeri eriyene kadar çırpıyoruz Şekeri eriyince ben mariden alıyoruz ve mikserin yüksek hızında sertleşene dek 5 dakika kadar çırpıyoruz Hazırladığımız merengi şanti torbasına alıyoruz


Tatlının üzerine desenli şekilde sıkıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında merengin rengi hafif koyulaşana dek pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.