Taze Çökelek Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Çökelek Nasıl Yapılırevde çökelek yapımı - ev yapımı çökelek - çökelek tarifiMalzemeler : 1 Kg Ekşimiş Yoğurt ya da Süt 1 Yemek Kaşığı Tereyağı Tuz Hazırlanışı : Yoğurdunuzu ya da sütünüzü mümkünse teflon kaplı bir tencereye alarak çok kısık ateşte pişirin Bu esnada tahta bir kaşıkla arada bir karıştırabilirsiniz![]() Kaynayıp yavaş yavaş kesilmeye ve topaklanmaya başlarken eğer üzerinde köpük oluşursa kaşığınız ile bu köpükleri alın Dilerseniz bu aşamada biraz tuz ve tereyağı ilavesi de yapabilirsiniz![]() Çökeleğiniz iyice topaklandığında ve sertleştiğinde ince tel eleğe alarak suyunu süzün Daha sonra tekrar tencereye alarak kalan suyunu da buharlaştırmak için karıştırarak pişirin![]() Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra ister kahvaltıda taze olarak, isterseniz böreklerinizde kullanabilirsiniz ![]() alıntı Kuru Çökelek Evde Çökelek Nasıl Yapılır Çökelek Yapmak Çökelek Yapımı |
|
|
|