![]() |
Keçi Peyniri Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keçi Peyniri Nasıl Yapılırpeynir nasıl yapılır - peynir çeşitleri - peynir nasıl saklanır - peynirin içindekiler - peynirin vitamin çeşitleri - keçi peyniri - evde peynir yapılışı MALZEMELER Keçi Sütü (en az 5 kg) Maya (1 çay kaşığı) Süzek (Peynir suyunu süzdürmek için temiz tülbent) Tencere:Çelik veya cam Tuz: 1 litre su için 140-200 gram tuz ![]() YAPILIŞI Çiğ keçi sütü Sütün süzülmesi Sütün 75-80 dereceye kadar karıştırarak 25-30 dakika ısıtın (Sütte bulunan zarararlı mikroorganizmları öldürmek için) Sonra ocak kapatılır ![]() ![]() Mayalama: yaklaşık bir çay kaşığı peynir mayası bir fincan içine konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pıhtının alınması: Mayalama sonra oluşan pıhtı tencerede 4-8 parçaya kesilir ![]() ![]() Pıhtının süzdürülmesi: Pıhtı içinde bulunan peynir suyu pıhtıdan hızlı bir şekilde süzdürülür ![]() ![]() Peynirin Tuzlanmsı: Süzdürülen peynir 8-10 cm ebatında kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() Peynir suyundan lor yapımı: Elde edilen peynir suyu yüksek ateşte karıştırılarak ısıtılır ![]() ![]() Kalan Peynir altı suyu dökülmez… ![]() Hamur işlerinde kullanımı mümkündür ![]() |
![]() |
![]() |
|