Milföylü Baklava |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföylü BaklavaMilföylü Baklava Tarifi - Milföylü Tatlılar - Milföylü Tatlılar Hakkında - Milföylü Baklava Nasıl Yapılır ![]() Malzemeler: Milföy hamuru (14 adet) Antep fıstığı (1 su bardağı) Toz şeker (1 su bardağı) Margarin (5 yemek kaşığı) Sıvıyağ (4 yemek kaşığı) Şerbeti için: Toz şeker (3 su bardağı) Su (2 su bardağı, soğuk) Limon (1/4 adet) Hazırlanışı: Bir tencereye 3 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı soğuk su koyun ve kaynatalım Üzerine 1/4 adet limonun suyunu sıkıp, posasını tencerenin içinde bırakalım Başka bir tencereye 5 yemek kaşığı margarin ve 4 yemek kaşığı sıvıyağ koyup, yağı erimeye bırakalım 7 adet milföy hamurunu üst üste koyup , bir oklavayla açalım Çok da ince olmayacak şekilde açtığımız hamuru, hamur kesme rulosu ile tepsimizin büyüklügünde keselim Kestigimiz hamuru tepsinin içine yerleştirip, tepsinin alt yüzeyini tamamen kaplayacak şekilde serelim Üzerine 1 su bardağı antep fıstığı serpelim Fıstıkları bir spatulayla hamurun üzerine iyice yayalım Diğer 7 adet milföyü üst üste koyup bir oklavayla diğer hamurun kalınlıgında açın Tepsiyi açtığınız hamurun üzerine koyun ve hamuru tepsiden biraz daha büyük olacak şekilde kesin Kestiğiniz hamuru tepsinin içine, fıstıkların üzerine koyun Hamura, tepsinin kenarlarını kapayacak şekilde elinizle bastırarak şekil verin Kenarlardaki fazla hamuru rulo ile kesip, çıkarın Erittiğiniz yağı tatlının üzerinde gezdirerek dökün Yağladıgınız tatlıyı 12 parça olacak şekilde dilimleyin Ve önceden 170 derecede ısıttığınız fırına vererek yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakın Bu sürenin sonunda üzeri kızaran ve iyice kabaran tatlınız fırından alıp, tezgaha koyun Kaynayan şerbeti de tezgaha alarak bir kepçeyle, şerbeti tatlının üzerinde gezdirerek dökün Hazırladıgınız baklavayı servise hazır hale getirin![]() ![]() hasblogcu'dan alıntı |
|
|
|