![]() |
Çikolatalı Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı PastaÇikolatalı Pasta Tarifi - Çikolatalı Pasta Yapılışı - Çikolatalı Pasta Malzemeleri Gerekli malzemeler ; Pandispanyası için gerekli malzemeler ; 4 adet orta boy yumurta 1 su bardağı un (kelepçeli kalıbımım olmadığı için 2 bardak dökdüm)1 su bardağı şeker 100 gr sütlü çikolata, 100 gr bitter çikolata 2 paket ülker vanilya 1 paket kabartma tozu 2 çorba kaşığı kakao 1 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı sıvı yağı (unu cok dokduyum için 1 bardak yağ dökdüm) Ara Kreması için ; 1 su bardağı hindistancevizi konservesi -metro, carrefour, makro gibi marketlerin konserve bölümlerinde satılıyor (Ben bunun yerine hindistan cevizin tozunu karışdırdım kreme) 1 paket toz kremşanti 2 adet muz (ben koymadım) Üzeri için ; 1 ![]() 2 paket toz krem şanti 10 adet kiraz şekerlemesi çikolata parçacıkları Pandispanyamızı 1 gün önceden hazırlayalım ![]() Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım ![]() 20 cm 'lik yuvarlak kelepçeli kalıbımızı yağlayalım ![]() Yumurta ,şeker ve aromayı birlikte çırpmaya başlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve hazırladığımız karışımı ilave edelim ![]() ![]() ![]() Ertesi gün iç ve dış kremayı ayrı ayrı kaplarda çırparak hazırlayalım ![]() ![]() ![]() Pandispanyamızı üçe bölelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dolaptan sıkma torbamızı çıkaralım ve pastanın etrafına 10 tane yuvarlak şekil sıkalım ![]() ![]() ![]() ![]() Pastamız hazır ![]() ![]() ![]() ![]() Hepimize afiyet olsun ![]() ![]() not : ben yüzerine krema yerine çikolata sosu döktüm sonra güllerle süsledim 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ben almıyorum ![]() ![]() ![]() 2 yemek qaşıgı nişasta 1 yemek qasıgı pudra şeker 1 cay qaşıgı sıvı yag küçük bir teflon tavada 2 yemek kaşığı suya bir kürdan ucu ile çok az gıda boyası koyup karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gerçekten çok keyifli,pratik ve çok eğlenceli ![]() ![]() not :Ben denedim ve pastanın yuzerine sus olarak guller yapdım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|