Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çikolatalı, pasta

Çikolatalı Pasta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta Tarifi - Çikolatalı Pasta Yapılışı - Çikolatalı Pasta Malzemeleri

Gerekli malzemeler ;

Pandispanyası için gerekli malzemeler ;

4 adet orta boy yumurta

1 su bardağı un (kelepçeli kalıbımım olmadığı için 2 bardak dökdüm)1 su bardağı şeker

100 gr sütlü çikolata, 100 gr bitter çikolata

2 paket ülker vanilya

1 paket kabartma tozu

2 çorba kaşığı kakao

1 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı sıvı yağı (unu cok dokduyum için 1 bardak yağ dökdüm)

Ara Kreması için ;

1 su bardağı hindistancevizi konservesi -metro, carrefour, makro gibi marketlerin konserve bölümlerinde satılıyor

(Ben bunun yerine hindistan cevizin tozunu karışdırdım kreme)

1 paket toz kremşanti

2 adet muz (ben koymadım)

Üzeri için ;

15 su bardağı soğuk süt

2 paket toz krem şanti

10 adet kiraz şekerlemesi

çikolata parçacıkları

Pandispanyamızı 1 gün önceden hazırlayalım

Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım

20 cm 'lik yuvarlak kelepçeli kalıbımızı yağlayalım

Yumurta ,şeker ve aromayı birlikte çırpmaya başlayalım Ayrı bir kaba unu,kabartma tozunu ve kakaoyu eleyelim Çikolatamızı benmaride eritelim Çırptığımız yumurtalı karışıma eritilmiş çikolatamızı ilave edelim ve çırpmaya devam edelim Şekerin iyice erimesi gerekmektedir Bu sırada yoğurdumuz ekleyip çırpalım, sıvı yağı ekleyip çırpalım Hazırladığımız unlu karışımı ilave edip tekrar yavaş yavaş çırpalım

Ve hazırladığımız karışımı ilave edelim Tel ızgaranın üzerinde dengelice kalıbımızı yerleştirip yaklaşık 1 saat pişirelim Piştikten sonra tezgahta soğutup fırının içerisinde saklayalım

Ertesi gün iç ve dış kremayı ayrı ayrı kaplarda çırparak hazırlayalım 1 su bardağı hindistancevizi ile 1 paket kremşantiyi çırpıp buzdolabına kaldıralım 2 paket kremşanti ile 2 su bardağı sütü kaldırıp buzdolabına kaldıralım

Pandispanyamızı üçe bölelim Herbir katına hindistan cevizi kremasını sürelim ve muzları yerleştirelim Pastamızı kremşanti ile sıvayalım İlk önce tek kat sıvayıp buzdoloabına kaldıralım 10 dakika beklettikten sonra ikinci katı sıvayalım Kalan kremayı sıkma torbasına koyalım ve 10 dakikalığına buzdolabına kaldıralım

Dolaptan sıkma torbamızı çıkaralım ve pastanın etrafına 10 tane yuvarlak şekil sıkalım üzerilerine birer adet kiraz şekerlemesi yerleştirelim Ganaş çikolatadan bıçakla parçacıklar çıkarıp pastamızın ortasına serpiştirelim Ganaş çikolatanız yoksa normal çikolatayıda rendeleyebilirsiniz

Pastamız hazırbuzdolabında 1-2 saat bekletmeniz yeterli olacaktır

Hepimize afiyet olsun

not : ben yüzerine krema yerine çikolata sosu döktüm sonra güllerle süsledim

2not: eğer kelepçeli kabınız yoksa, unu da tarifteki kadar dökmek istiyorsun uzsa yağlı kağıt koyun kabın içine Pastayı ikinci kere yağdığımda böyle etmıdim bu arada yağlı kağıtıda marketden almadım kendim normal ince kağıtı yağlayıb kulandım Bir sitede okumuştum yağlı kalgıtın hazırlanmasında haram madde kullanla bılıyomuş ne kadar doğrudu bilmiyorum

ben almıyorum hem ucuz hem zararsız hemde guvenli oluyo

2 yemek qaşıgı nişasta

1 yemek qasıgı pudra şeker

1 cay qaşıgı sıvı yag

küçük bir teflon tavada 2 yemek kaşığı suya bir kürdan ucu ile çok az gıda boyası koyup karıştırın (Ben boya koymadım, meyve ve terevez sularıyla rengledım ) 1 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı pudra sekeri ve fındık büyüklüğünde tereyağ ekleyinTahta kaşıkla karıştırarak pişirin(hemen pişiyor)Kaynayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın 1 yemek kaşığı nişasta ilave edip elinizle yoğurun Oyun hamuru kıvamında olmalıdırKıvam bulması için biraz su ekleyebilirsiniz

Gerçekten çok keyifli,pratik ve çok eğlenceli Hatta çocuklarınızla bile güzel zaman geçirebileceğiniz bir tarif

not :Ben denedim ve pastanın yuzerine sus olarak guller yapdım Pasta kaplamaya yaramıyo bence Cunki gercek şeker hamurundan farklı Ama en azından içinde haram madde yok Bılmıyorum bılıyomusuz ya yok Suslu pastalar şeker hamuruyla yapılanların içinde jelatin var Bu jelatın bazen haram maddeden yapılıyo

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com