Ekmekten Karlı Uludağ Pastası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmekten Karlı Uludağ Pastası![]() Malzemeleri: 10 dilim Uno club sandviç ekmeği -2 orta boy elma -2 orta boy havuç -1 su bardağı bayat ekmek unu(bayat ekmeğin rondodan geçirip,buzlukta sakladıklarımdan kullandım) -4 yemek kaşığı toz şeker -2 yemek kaşığı tereyağ -1 paket kakaolu pasta kreması -1 5 su bardağı soğuk süt-1 su bardağı organik kayısı,kaynar suda bekletilmiş,havlu kağıtta kurutulmuş -Biraz tarçın -1çay bardağı erik suyu(kendim hazırladım,herhangi bir meyve suyu da olabilir) karlı uludağ pastası Hazırlanışı: 1-Elmaların kabuğunu soyup,rondodan geçiriyoruz 1 5 yemek kaşığı şekeri ve 1 yemek kaşığı tereyağını ve tarçını ekleyip,10 dakika kadar pişiriyoruz![]() 2-Havuçların kabuklarını kazıyıp,rondodan geçiriyoruz 2 5yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı tereyağı ilavesiyle 15 dakika kadar pişiriyoruz3-Bir kaseye 1 5 su bardağı soğuk süt ve pasta kremasını mikser yardımıyla hızlı devirde birkaç dakikada hazırlıyoruz![]() 4-Ayrı bir kaseye uno ekmeklerimizi elimizle minik minik kopartıyoruz,1 çay bardağı erik suyu ile ıslatıyoruz ![]() Havuç karışımını,elma karışımını ve hazırladığımız pasta kremasını,kuru kayısıları ilave edip,elimizle homojen bir karışım elde edene kadar elimizle yoğuruyoruz ![]() 5-Katı bir kıvam elde ediyoruz(kıvamı yumuşak olursa biraz daha bayat ekmek unu ilave edebiliriz 6-Orta boy cam kaseyi streçleyip,içine 1 çay bardağı hindistan cevizini ilave ediyoruz,üzerine karışımı ekleyip elimizle iyice bastırıyoruz Orta kısma biraz daha hindistan cevizi ilave ediyoruz7-Kalan karışımı da ilave edip elimizle iyice bastırıyoruz,birkaç saat yada 1 gece buzdolabında bekletiyoruz Kaseyi ters çevirip pastayı çıkartıp meyve çayı eşliğinde servis ediyoruzAFİYET OLSUN |
|
|
|