Kum kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kum kekMalzemeler: 4 yumurta, 2 su bardağı toz şeker, 1 paket erimiş margarin, 1 paket kabartma tozu ![]() 2,5 su bardağı un ![]() ![]() orta boy ölçüde yuvarlak kek kalıbı, istenirse iri dövülmüş ceviz ![]() Yapilisi: oda sıcaklığındaki yumurtalar şekerle birlikte 10 dakika çırpılır Eritilip soğumuş margarin eklenir Un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır Arzuya bağlı istenirse ceviz eklenip yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülür 175 derecelik bir ısıda,45 dk pişer Servis Önerileri: Fırından çıktığında pudra şekeri ile kaplanabilir ![]() Püf noktalri: 175 derecelik bir ısıda,45 dakida pişer Bu kekin dayanma süresi uzundur,kolay bayatlamaz ve ağızda erir
|
|
|
|