İrmikli Dondurmalı Kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmikli Dondurmalı Kekİrmikli Dondurmalı Kek Tarifi - İrmikli Dondurmalı Kekin Yapılışı Malzemeler : 3 su b süt4 yumurta 1 su b toz şeker1 su b irmik1 çorba k tereyağı1 çay b kuru üzüm1 çay b karışık kuru meyveSosu için: 1 çay b toz şeker1 kase karışık meyveler Üzeri için: Dondurma Hazırlanışı : Tencereye 3 su bardağı sütü tencereye alın Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve kaynamaya bırakın Üzerine 1 su bardağı irmik ilave edin ve sürekli karıştırın Sadece 2 dakika kaynatın Parmak sıcaklığına geldiğinde içine 1 çorba kaşığı tereyağı ve 4 adet yumurta sarısı ilave edin ve karıştırın 4 adet yumurta akını mikserle köpük olana kadar çırpın ve irmikli karışımın içine dahil edin Kek kalıbına tereyağı ile manto yapın Üzerine pirinç fındık ile kaplayın![]() Kek kalıbına irmikli karışımı boşaltın Kek kalıbından daha büyük olan bir fırın tepsisine su ilave edin Üzerine irmikli kek kalıbını oturtun İrmikli kekik önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin![]() Sosu için karışık meyveleri içine kiraz ,kayısı,şefetli olabilir hepsini küp olarak kesin Meyveleri tavaya alın Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ilave edip soteleyin İrmikli keki kek kalıbından ters çevirip servis tabağına ilave edin Üzerine meyveleri ilave edip servis edin![]() |
|
|
|