![]() |
Krem Brüle |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krem BrüleKrem Brüle tarifi - Krem Brüle yapilisi ![]() MALZEMELER 4 su bardağı süt 1 su bardağı krema 5 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 5 gram vanilya 6 yemek kaşığı esmer şeker (üzerindeki karameli için) Hazırlanışı 01 Sütü, kremayı ve şekeri bir tencerede karıştırıp, şeker eriyinceye kadar hafifçe ılıtın ![]() 02 Ilık haldeki karışıma yumurtaları ekleyin ve mikserle çırpın ![]() 03 Yumurtalar iyice çırpıldıktan sonra vanilyayı ekleyerek karıştırın ![]() 04 Karışımı tek porsiyonluk fırın kaplarına (ya da dilimleyerek servis etmek isterseniz büyükçe bir fırın kabına) boşaltın ![]() 05 Kapları fırın tepsisine yerleştirdikten sonra tepsiyi yarıya kadar su ile doldurun ![]() 06 Önceden ısıtılmış 200°C’lik fırında 30 dakika pişirin ![]() 07 Piştikten sonra fırından alarak en az 4 saat bekletin ![]() 08 Servis etmeden önce üzerine esmer şekeri ekleyerek ızgaraya sürün ve üzerindeki şekerin hafifçe yanarak karamelize olmasını sağlayın ![]() |
![]() |
![]() |
|