Şeftalili Pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftalili PastaŞeftalili Pasta Tarifi - Şeftalili Pasta Nasıl Yapılır - Şeftalili Pasta Malzemeleri Şeftalili Pasta Malzemeler: 4 yumurta (akı ve sarısı ayrılmış) 3/4 su bardağı toz şeker 3/4 su bardağı elenmiş un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çimdik tuz 2 poşet kremşanti 2 su bardağı soğuk süt 3-4 adet şeftali Pandispanyayı ıslatmak için tercihen şeftali marmelatlı veya reçelli su (2/3 su bardağı kadar) Süslemek için file badem veya bisküvi kırıntısıŞeftalili Pasta tarifi Öncelikle krem şantiyi soğuk süt ile katılaşa kadar çırpıp dolapta hazır bekletin ![]() Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın Aklarına hiç sarı değmemesi gerekiyor, yoksa hamurunuz olmaz![]() Aklarını cam yada metal derin bir kapta bir cimdik tuz ile hafif kar haline gelene kadar yüksek hızda mikserinizle çırpın ![]() Şekerin yarısını ilave edip iyice katı kar haline gelene dek çırpmaya devam edin ![]() Ayrı bir kapta kalan sekerle yumurta sarılarını kabarıp krema gibi olana kadar çırpın Rengi güzel açık sarı bir renk alacaktır![]() Önceden çırptığınız yumurta aklarının içine sarılarını ilave edip düşük hızda ancak karışana dek karıştırın ![]() Unu ilave edip tekrar ancak karışacak kadar yavaşça karıştırın Hatta kaşık yada spatula ile yaparsanız daha iyi olur Önceden yumurtaları çırparak ortaya çıkan havayı indirmemeye özen gösterin![]() Sıvı yağıda ilave edip hafifçe karıştırın ![]() Önce yağlanmış sonra unlanıp silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza hamuru dökün ![]() 350F (175C) dereceli fırında kabarıp üstü pembeleşene kadar pişirin Yaklaşık 25-35 dakika arasıHafif ılındıktan sonra kenarlarından bıçakla geçip kalıptan çıkarın soğumaya bırakın![]() Soğuyunca tırtıllı bıçakla keki ortadan ikiye kesin İlk parçayı servis yapacağınız tabağa alıp reçelli su ile çok fazla olmayacak şekilde ıslatın![]() Kremşantinin yarıya yakınını sürüp doğranmış şeftalileri kata yerleştirin ![]() İkinci parçayı üstüne koyup kalan kremşanti ile pastayı kaplayın ![]() İsterseniz bir miktarını ayırıp sıkma torbası ile pastanızı süsleyin ![]() Ayrıca file badem, ceviz, bisküvi kırıntıları ile kenarlarını kaplayarak da süsleyebilirsiniz ![]() Afiye Olsun ![]() ![]()
|
|
|
|