İstiridye Kurabiye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstiridye Kurabiye![]() MALZEMELER: 2 yemek kasigi margarin yumusak 3 yemek kasigi pudra sekeri 1 yumurta sarisi 8 yemek kasigi un 1 vanilya ARA DOLGUSU ICIN: hazir puding incili sekerler YAPILISI: Oncelikle sunu belirtmek istiyorum ben bu tarifi ---pisirelim ---blogundan almistim Denedim gercekten cok harika bir lezzet yalniz ben ara dolgusunu hazir pudingle yaptim Bu blog arkadasim krem santiyle yapmis Simdi tarife gecelim once yag ve pudra sekerini mixserle bir guzel cirpiyoruz kreme kivaminda sonra icine teker teker yumurta sarilarini ilave ediyoruz Sonrada un ve vaniyayi ekliyoruz gayet yumusak bir hamur elde ediyoruz hamurlari ister elinizle ister krema torbasiyla madlen kaliplarina koyuyoruz yaklasik 14 tane kurabiye cikardim ben bu kalibi sonra fotosunu ekleyecegim Turkiyede var galiba bu kaliptan 180 derecede 5-10 dakika pisiriyoruz beyaz olmalari gerek ara dolgu icinhazir pudingi uzerindeki tarifden biraz daha az sutle pisirelimki kati olsun Bunlari pisip soguduktan sonra bir kurabiye alalim krema torbasina pudingi ko-yup kurabienin ustune sikip diger kurabiyeyi ustune koyalim agzi fazla kapanmayacak sekilde agzi acik olan yere incili sekerle susleyelim ustune ister kakao ister pudra sekeri serpin butun kurabiyeleri ayni sekilde yapip servis tabagina alalim Afiet olsun![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|