![]() |
Zencefilli ve armutlu paylar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zencefilli ve armutlu paylar8-10 adet hazırlama + pişirme: 2 saat not: tarifteki bardaklar cup ölçüsü Pay hamuru malzemeleri: 2,5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 12 silme yemek kaşığı margarin/tereyağı, küçük parçalara kesilmiş 1/4 su bardağı ayçiçek yağı 1 yemek kaşığı sirke 1/4 veya 1/2 su bardağı buzlu su (buzlar tamamen erimiş olacak) Hamurun hazırlanması: un, şeker ve tuzu mutfak robotuna koyun ![]() ![]() robot çalışırken sirkeyi ve 1/4 su bardağı suyu ekleyin ve hamur toparlanana kadar karıştırın ![]() ![]() hamuru kaptan çıkarıp elinizle yoğurun ![]() ![]() not: hamuru deep freeze'de 1 ay saklayabilirsiniz ![]() İç malzemeleri: 2 yumurta 2/3 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı taze limon suyu 1/4 su bardağı + 3 yemek kaşığı un 1,5 tatlı kaşığı toz zencefil (ben eklemedim) 1/4 tatlı kaşığı + 1 tutam tuz 1 tane vanilya (ben 1 paket vanilin kullandım) 9 silme yemek kaşığı margarin/tereyağı 3 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil (ben bunun yerine daha az miktarda kurutulmuş zencefili rendeledim) 2 orta boy armut, soyulup küp küp doğranmış Hazırlanması: yumurtaları ve 2/3 su bardağı + 1 yemek kaşığı şekeri iyice çırpın ![]() limonu, unu, toz zencefili ve bir tutam tuzu ekleyip karıştırın ![]() ![]() 8 yemek kaşığı margarini, vanilyayı ve rendelenmiş zencefili küçük bir tavaya alın ![]() ![]() ![]() ![]() kalan 1 yemek kaşığı margarini tavada eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hafif unlanmış tezgahta 6 mm kalınlığında açın ![]() ![]() ![]() içlerine armutlu karışımdan doldurup buzdolabında yarım saat bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|