Portakallı Krem Karamel |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Krem KaramelPortakallı Krem Karamel Nasıl Yapılır - Portakallı Krem Karamel Tarifi - Portakallı Krem Karamelin Yapılışı Malzemeler, * 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu * 3 su bardağı toz şeker * 8 adet yumurta * 1 su bardağı toz şeker Karamel Sosu için, * 1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı su Hazırlanışı, 1 Karamelini hazırlamak için tencereye su ve toz şekeri alın![]() 2 Kısık ateşte karıştırarak karamel rengi alana kadar pişirin![]() 3 Karamel kaplarına hazırladığınız sosu eşit miktarda dökün![]() 4 Derin bir kâsede yumurtaları köpürene dek çırpın![]() 5 Üzerine süt, portakal suyu ve şekeri ilave edip karıştırın![]() 6 Sütlü karışımı karamel kaplarına eşit oranda dökün![]() 7 Orta derinlikte fırın tepsisinin yarısına gelecek kadar suyla doldurun![]() 8 İçine karamel kaplarını yerleştirin![]() 9 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin![]() 10 Piştikten sonra ters çevirip soğukken servis yapın
|
|
|
|