![]() |
Kabak Helvası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabak HelvasıKabak Helvası tarifi - Kabak Helvası yapilisi ![]() GEREKLİ MALZEME 4 kg ![]() Yeterince şeker Limon tuzu (1 kg ![]() ![]() ![]() ![]() YAPILIŞI Kabağın üzerindeki kabuklar bıçakla alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir kabda ayrı ayrı iki ölçü kabak rendesi, ikinci bir kapta bir ölçü şeker hesabıyla malzemeler ayrı ayrı konur ![]() Şeker ocakta çok az su ile eritilir ![]() ![]() Kaynayan bu şekere göre iki misli hesabıyla ölçülen rendelenmiş kabak dökülür ![]() ![]() Helvanın olup olmadığını anlamak için bir parça alınır buzdolabının buzluğuna konur, çabucak donarsa olmuş demektir ![]() ![]() Bütün işlemler tamam olduktan sonra servis tabaklarına alınır, üzeri düzlenir, ağartılmış badem döşenir ya da kavanozlara doldurulur ![]() ![]() Not: * Kıvama gelmiş helva ağıza alınınca kıtır kıtır yani kabak-ları iyice sakız gibi yumuşak olmamışsa biraz su koyup pişirmeğe devam edilir ![]() ** Bu helva bildiğimiz, dolmasını ve sair yemeklerini yaptığımız sakız kabağının kartlaşmış, fakat sararmamış iri olanlarından yapılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|