Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hellimli, kek, üzümlü

Hellimli Üzümlü Kek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hellimli Üzümlü Kek



Hellimli Üzümlü Kek Tarifi - Hellimli Üzümlü Kekin Yapılışı - Hellimli Üzümlü Kek Nasıl Yapılır
Malzemeler:


4 adet yumurta

1 su bardağı süt

½ su bardağı sıvıyağ (çeyrek bardak sıvıyağ, çeyrek bardak zeytinyağı da kullanabilirsiniz)

1 paket kabartma tozu

1 paket hellim peyniri (yaklaşık 200-250 gr)

2-3 yemek kaşığı kuru çekirdeksiz üzüm varsa 2-3 yemek kaşığı Gannavuri (İngilizce’si hamseed olan bir tür tohum)

1 su bardağı dolusu taze nane (2-3 yemek kaşığı kuru nane de kullanabilirsiniz)

yaklaşık 3-35 su bardağı un

Üzeri için;

2-3 yemek kaşığı susam, çörekotu


Hazırlanışı:

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırıp mikser yardımıyla köpü köpük oluncaya kadar, 2-3 dakika çırpın Süt ve yağı ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edinKuru üzümü, bulabilirseniz Gannavuriyi, incecik kıydığınız naneyi, (kuru nane de kullanabilirsiniz) ve kabartma tozunu da ilave edip kaşıkla tekrar karıştırınUnu da yavaş yavaş aktarın (hamur bildiğiniz kek hamurundan daha koyu kıvamlı olmalı) Kaşıkla karıştırırken hamuru elinizle sıyırmak zorunda kalabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.