Hellimli Üzümlü Kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hellimli Üzümlü KekHellimli Üzümlü Kek Tarifi - Hellimli Üzümlü Kekin Yapılışı - Hellimli Üzümlü Kek Nasıl Yapılır Malzemeler: 4 adet yumurta 1 su bardağı süt ½ su bardağı sıvıyağ (çeyrek bardak sıvıyağ, çeyrek bardak zeytinyağı da kullanabilirsiniz) 1 paket kabartma tozu 1 paket hellim peyniri (yaklaşık 200-250 gr) 2-3 yemek kaşığı kuru çekirdeksiz üzüm varsa 2-3 yemek kaşığı Gannavuri (İngilizce’si hamseed olan bir tür tohum) 1 su bardağı dolusu taze nane (2-3 yemek kaşığı kuru nane de kullanabilirsiniz) yaklaşık 3-3 5 su bardağı unÜzeri için; 2-3 yemek kaşığı susam, çörekotu Hazırlanışı: Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırıp mikser yardımıyla köpü köpük oluncaya kadar, 2-3 dakika çırpın Süt ve yağı ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin Kuru üzümü, bulabilirseniz Gannavuriyi, incecik kıydığınız naneyi, (kuru nane de kullanabilirsiniz) ve kabartma tozunu da ilave edip kaşıkla tekrar karıştırın Unu da yavaş yavaş aktarın (hamur bildiğiniz kek hamurundan daha koyu kıvamlı olmalı) Kaşıkla karıştırırken hamuru elinizle sıyırmak zorunda kalabilirsiniz
|
|
|
|