![]() |
Dön dön kurabiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dön dön kurabiyekurabiye - kurabiyenin yapılışı - kurabiye çeşitleri - kurabiye tarifleri ![]() Malzemeler Beyaz hamur için 2 yemek kaşığı pudra şekeri 60gr tereyağ 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı badem unu ¾ su bardağı un 1 tutam tuz ½ paket vanilya Kakaolu hamur için 2 yemek kaşığı pudra şekeri 60gr tereyağ 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı badem unu ¾ su bardağı un 1 yemek kaşığı kakao 1 tutam tuz ½ paket vanilya Yapılışı Kurabiyeler için beyaz ve kakaolu hamurlar aynı teknikle hazırlanacak ![]() ![]() Çırpma işlemi devam ederken yumurta ilave edilir ![]() Hazırlanan hamurlara renklerine gore un, badem unu ve kakao ilavedilir ![]() Hazırlanan karışım ayrı ayrı olarak disk şekline getirilir ve streç filme sarılarak buzdolabında 30 dakika bekletilir ![]() Süre sonunda sertleşmiş hamurlar buzdolabından alınır ve unlanmış tezgahta yaklaşık 6mm kalınlığında, dikdörtgen şeklinde açılır ![]() Beyaz hamurun üzerine yumurta sarısı sürülür ![]() ![]() Sıkıca sarılırak rulo haline getirilir ![]() ![]() ![]() Buzluktan alınan rulo, keskin bir bıçak ile 5-6mm kalınlığında dilimler kesilir ![]() Yağlı kağıt kaplanmış tepsiye yüzleri üstte gelecek şekilde yerleştirilir ![]() Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|