Susamlı Burgu Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Susamlı Burgu Böreksusamlı burgu börek tarifi - susamlı burgu böregin yapılışı - börek tarifi Malzemeler: 1 kg yufka4 yumurta(1 yumurta sarısını üstüne ayırın) 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı pekmez 1 yemek kaşığı süt ya da harçtan artanını kullanın ![]() içi: 1/2 kg lor peynirigerekiyorsa tuz maydanoz (yarım demet) yapılışı: süt,yağ ve yumurtaları mikserle çırpın bu harcımız olacak lor peyniri,tuz ve kıyılmış maydanoz ile de içi hazırlayın![]() 1 yufkayı yayın fırçayla harçtan sürün her yerine ve ortadan 2 ye kesin yufkayı 2 yarım dairemiz oldu dairelerin düz taraflarına harçtan boylu boylunca yayın sonra rulo sarın 2 rulomuz oldu şimdi bu 2 ruloyu birbirine dolayarak burgulayın hafif yağlı fırın tepsisine burguları düz bir şekilde sıralyın dolamayın![]() diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ![]() artan harcı fırçayla bolca böreğe sürün ve üstlerini kapatıp (streç film,folyo veya bir tepsi vb ile) dolaba kaldırın en az yarım saat dolapta bekletin![]() böreği dolaba koyunca hemen 1 yumurta sarısı varsa artan harçtan 1 kaşık veya aynı miktar süt ve 1 tatlı kaşığı pekmezi çırpın çatalla kenara koyun eğer yumurta sarısını hemen böyle çırpıp hazırlamazsak bir müddet sonra katılaşıyor ve pürtük kalıyor ![]() fırını 180 C ye ısıtın hazırladığınız yumurtalı karışımı böreğin üstüne sürün susam serpin ve fırında güzelce kızartın![]() fırından aldığınız tepsinin üstünü örtün yumuşak kalır çıtır kalsın istiyosanız açık kalabilir![]()
|
|
|
|