Yağsız Revani |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağsız RevaniMalzemeler 6 Adet yumurta yarım su bardağı tozşeker 1 dolu su bardağı irmik yarım su bardağı un Yarım limon kabuğu rendesi Şurubu; 4 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su 1/4 limon Süslemek için; Hindistancevizi, fındık ve yeşil fıstık Yapilisı Yumurtaları bir kaba kırıp yarım bardak tozşeker katarak mikserde 10 dk çırpın Yumurtalar iyice koyulaşınca unlu irmik ve limon rendesi koyup tahta kaşıkla karıştırın 25-27 cm çapında bir tepsiyi yağlayıp unlayın; yumurta karışımını içine boşaltın Orta ısılı fırında 40-45 dk pişirin![]() Ölçülü şeker ve suyu 5 dk kaynatıp köpüğünü alın, limon sıkıp kabuğunu içine atın Şurubu soğuduktan sonra sıcak revaninin üzerine boşaltın Fırında 5 dk bırakıp çıkartın![]() Revani soğuduktan sonra tepsinin kenarlarını bıçakla sıyırın, hafifçe sallayıp tepsiden kurtulmasını sağlayın ve yuvarlak bir servis tabağını üzerine kapatıp ters çevirerek tabağa aktarın Üzerini süsleyip servis yapın
|
|
|
|