Düdüklü Tencere Keki |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Düdüklü Tencere KekiMalzemeler: 4 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı ilave un 1 çorba kaşığı pirinç unu 1 çorba kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 fiske tuz Limon kabuğu rendesi Yapılışı: Düdüklü tencere yağlanıp unlanır Un, pirinç unu, kakao, kabartma tozu, bir fiske tuz karıştırıp elenir Yumurtalar, şeker, limon kabuğu rendesi aliminyum olmayan bir tencerede çarpılıp iyice koyulaştırılır Un karışımı konup hafifçe karıştırılır, düdüklü tencereye boşaltılır Kapak kapatılır (Düdük kapatılmaz )En küçük ocakta, en kısık ateşte kapak açılmadan 45 dakika pişirilir Ateş kapatıldıktan sonra 5 dakika dinlendirilir Sonra kapak açılır Afiyet olsun…
|
|
|
|