Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ispanaklı, lor, peynirli, pizza

Ispanaklı, Lor Peynirli Pizza

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ispanaklı, Lor Peynirli Pizza



MALZEMESİ
Pizza hamuru için:
1 su bardağı sıvıyağı
4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Maya için:
1 yemek kaşığı kuru maya ve ayrıca
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Üzerinin harcı için:
Yarım demet ıspanak
1 su bardağı lor peyniri
Yarım demet taze nane (yoksa 1 yemek kaşığı kuru nane kullanılabilir)
3 yemek kaşığı sıvıyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

TARİF
Önce pizza hamurunu hazırlamak için; 1 su bardağı ılık suyun içine kuru maya ve toz şekeri atarak, bir kaşıkla karıştıralım ve ılık bir ortamda 5 dakika kadar kabarması için bekletelim
Bu arada derin bir karıştırma kabının içine unu, sıvıyağı, suyu ve tuzu koyalım Üzerine de yukarıda hazırladığımız mayalı harcı ekleyip, yoğurmaya başlayalım Hamur iyice karışıp, malzemeler birbiriyle özleşene kadar sıkıca yoğuralım ve üzerini nemli bir bezle örterek en az 30 dakika ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım Sadece yaprak kısımlarını yarım santim kalınlığında çok ince ince dilimleyelim Sonra da bir kabın içine alıp, üzerine tuz ve karabiberi ekleyelim Zeytinyağı ve lor peyniriyle beraber naneyi de ilave edip, bir kaşık yardımıyla iyice karıştıralım
Öte yandan bekleyen pizza hamurumuzu dikdörtgen ve yağlanmış fırın tepsisine en fazla bir parmak kalınlığında yayalım Ama hamurdan bir ayva büyüklüğünde parçayı ayıralım Sonra bu parçayı hafif unlanmış mutfak tezgahının üzerinde bir merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında dikdörtgen bir yufka şeklinde açalım Bir bıçak yardımıyla bir santim kalınlığında şeritler keselim Artık pizzamıza son şeklini verelim
Tepsiye yaydığımız pizza hamurunun üzerine ıspanaklı lorlu harcımızı güzelce yerleştirelim Bu harcın üzerine de daha önceden hazırladığımız hamur şeritlerini verevine yani çaprazlama (diyagonal) olarak dizelim ve güzel bir dekor verelim Şeritleriniz kısa gelirse elinizle hamurun uçlarına tıpkı yapıştırır gibi bastırın Dilerseniz bu şerit hamurların üzerine çırpılmış yumurta da sürebilirsiniz
Sonra da 175 dereceye ayarlanmış fırın da en fazla 35 dakika kadar pişirelim ve dilimleyerek servise sunalım Yanına tavuk eti ya da köfte ikramı çok yakışır Bence ayranı da unutmamak gerek

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.