![]() |
Ispanaklı, Lor Peynirli Pizza |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ispanaklı, Lor Peynirli PizzaMALZEMESİ Pizza hamuru için: 1 su bardağı sıvıyağı 4,5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Maya için: 1 yemek kaşığı kuru maya ve ayrıca 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı toz şeker Üzerinin harcı için: Yarım demet ıspanak 1 su bardağı lor peyniri Yarım demet taze nane (yoksa 1 yemek kaşığı kuru nane kullanılabilir) 3 yemek kaşığı sıvıyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber TARİF Önce pizza hamurunu hazırlamak için; 1 su bardağı ılık suyun içine kuru maya ve toz şekeri atarak, bir kaşıkla karıştıralım ve ılık bir ortamda 5 dakika kadar kabarması için bekletelim ![]() Bu arada derin bir karıştırma kabının içine unu, sıvıyağı, suyu ve tuzu koyalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan bekleyen pizza hamurumuzu dikdörtgen ve yağlanmış fırın tepsisine en fazla bir parmak kalınlığında yayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiye yaydığımız pizza hamurunun üzerine ıspanaklı lorlu harcımızı güzelce yerleştirelim ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra da 175 dereceye ayarlanmış fırın da en fazla 35 dakika kadar pişirelim ve dilimleyerek servise sunalım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|