![]() |
Taze Üzümle Süslenmiş Savoyerli Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Üzümle Süslenmiş Savoyerli PastaSavoyerli Pasta nasıl yapılır - pasta tarifleri - bisküvili pasta tarifleri ![]() Malzemeler- 300 -400gr savoyer bisküvi (kedi dili) 1 lt süt 2 adet yumurta sarısı 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı toz şeker 1 yemek aşığı tereyağ 1 paket vanilya 1 poşet krem şanti Bisküvileri ıslatmak için- 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı likör veya konyak Yeşil ve siyah üzüm taneleri (ikiye bölünmüş) Yapılışı- Tencerede yumurta sarısı ile şeker çırpılır,içine yavaş yavaş elenmiş un ve nişasta ilave edilir ![]() Karışıma süt eklenerek karıştıra karıştıra pişirilir,içine tereyağ ve vanilya aktarılarak 2-3 dakika mikser tutulur ![]() Krema ılınınca içine krem şanti eklenerek tekrar mikser tutularak 5 dakika çalıştırılır ![]() Orta büyüklükte çukur bir kase streç filmle kaplanır ![]() Savoyer bisküviler süt ve likör karışımına batırılarak kasenin taban kısmına ve kenarlarına dizilir,üzerine bir miktar krema sürülerek üzüm dizilir ![]() Bu işlem kase dolana kadar tekrarlanır ![]() En üst kısım savoyer bisküvisi ile sonlandırılır ![]() Bir saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis tabağına ters çevrilir ![]() Üzerine kalan krema sürülüp üzümlerle süslenir ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
|