Kremalı Havuçlu Kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Havuçlu Kekkek malzemeleri: 1,5 su bardağı ayçiçek yağı 2 su bardağı toz şeker 4 yumurta, hafif çırpılmış 2 su bardağı un 2 tatlı kaşığı karbonat 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 2 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı tuz 3 su bardağı rendelenmiş havuç (4-6 adet) 1 su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı) yarım su bardağı kuru üzüm hazırlanması: fırını 150C'ye getirin 30 muffin kalıbına kağıt kalıp serin veya 24cmlik 2 kek kalıbını yağlayıp unlayın ayaklı bir mikserde yağı ve şekeri karıştırın yumurtaları ekleyip orta hızda 1 dakika karıştırın un, karbonat, kabartma tozu, tarçın ve tuzu karıştırıp eleyin bunu yağlı karışıma ekleyip orta hızda 1 dakika karıştırın havuçları, üzümleri ve cevizleri ekleyip, özleşene kadar -çok fazla değil- karıştırın eğer karışım çok sulu geldiyse azar azar un ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın karışımı kalıplara boşaltıp fırında yarım saat pişirin (muffinler çıktıklarında hala yumuşak olacaklar )krema malzemeleri: 250gr krem peynir, oda sıcaklığında 1/2 su bardağı (125gr) tereyağı/margarin, oda sıcaklığında 4 su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilin süt hazırlanması ayaklı bir mikserin kabında krem peyniri ve tereyağını karıştırın (iki kez spatula ile kabın etrafına yapışan karışımı tabana doğru ittirin ) pudra şekerini ekleyin önce yavaşta başlayıp en yüksek hıza kadar çıkın (yine iki kez spatula ile kabın etrafına yapışan karışımı tabana doğru ittirin ) vanilyayı ekleyin karışım kolaylıkla keklerin üzerine sürülebilecek kıvamda olmalıdır -yumuşak margarinden çok az daha sert- eğer size çok koyu geldiyse istediğiniz kıvamı tutturana kadar bir yemek kaşığı ile süt ilave edin bu karışımı hemen kullanabilirsiniz ama isterseniz üzerini kapatıp buzdolabında 2 gün saklayabilirsiniz sadece servisten önce karışımı oda sıcaklığında bekletmeyi unutmayın![]() |
|
|
|