Sarma Börek (Çay Saati) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarma Börek (Çay Saati)Çay saati - Sarma börek tarifi 12 kişilik Malzemeler 3 adet yufka 2 adet patates 2 su bardağı süt Yarım demet maydanoz 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 100 gram beyaz peynir Yapılışı: Patatesleri soyup iyice haşlayın Sütü başka bir tencerede kaynatın, içine haşlanmış ezilmiş patatesleri koyup karıştırın Rendelenmiş patatese tereyağını da koyup karıştırmaya devam edin Tuz karabiberi de ekleyip, kıyılmış maydanozları ilave edip iç malzemeyi hazırlayın Suluca bir karışım olmalı ki yufkaların üzerine rahatça sürülebilsin 1 yufkayı tezgâh üzerinde açıp, üzerine sütlü patatesli karışımdan bir miktar sürüp 2 yufkayı da üzerine koyun Karışımımdan tekrar üzerine sürüp son yufkayı da üzerine kapatın ve rulo şeklinde sarıp buzdolabında 2 saat bekletin Çıkartıp bir parmak kalınlığında dilimleyip tepsiye dizin ve 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirin Sıcak ya da soğuk servis yapın![]() |
|
|
|