fasulyeli börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
fasulyeli börekMALZEMELER 3 adet yufka 1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 2 adet kuru soğan 2 adet sivri biber 1 yemek kaşığı salça 25 gr margarin 1 paket et su toz bulyon 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber 1 çay bardağı süt 1 çay bardağ sıvıyağ 1 yumurta sarısı üzerine susam HAZIRLANIŞI Soğan ve biberi ince kıyın Margarini bir kapta eritip soğan ve biberi kavurun Biraz kavrulunca fasulyeyide ekleyin Etsu toz bulyonu, pulbiberikatıp az da su ekleyerek suyunu çekene kadar haşlayın Süt ve yağı karıştırın Bir yufkayı 4'e bölün Her bir parçaya sütlü-yağlı karışımdan sürüp geniş olan kısmına hazırladığınız içten koyup zarf şeklinde sarın Yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpin 180 derecede altı-üstü kızarana kadar pişirin
|
|
|
|