Hamur Kizartmasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur KizartmasiSüre: 20-40dk Servis: 4-6 Zorluk: Kolay Tavsiyeler: isterseniz ufak parcalar seklinde de kizartabilirsiniz fakat keserseniz daha iyi sonuc elde edersiniz hamuru buzdolabinda bikac gun saklayabilirsiniz Malzemeler: 1 su bardagi yogurt 1 yemek kasigi sivi yag 1 yumurta 1 cay kasigi karbonat Tuz Aldigi kadar un kizartmak için,2 su bardagi ayçiçek veya misirözü yagi Yapilis Tarifi: Un disinda hamur için gereken malzemeleri karistirin Alabildigi kadar un ile cok sert olmayan bir hamur yogurun hamuru biraz bekletin ve hamurdan parcalar kopartin, 1cm kalinliginda acin hamurdan kareler kesin ve derin bir tavada bol kizgin yagda kizartin Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|