Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helvası, pekmezli

Pekmezli Un Helvası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Un Helvası



Pekmezli Un Helvası Tarifi - Pekmezli Un Helvası Yapılışı - Pekmezli Un Helvası Tarifi





Malzemeler
  • 2 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı soğuk su ( Bir bardağı süt de olabilir)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı dut pekmezi
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1/3 çay kaşığı tuz


Un helvası nasıl yapılır?
  • Teflon tavaya yağı koyup eritin
  • Unu ve cevizi katıp, unun rengi altın sarısı olana kadar kavurun
  • Ayrı bir kapta, su, tuz, şeker ve pekmezi karıştırın
  • Eğer pekmez koymak istemezseniz, yarım su bardağı daha şeker ilave edin
  • Karışımı, kavrulan unun üzerine dökün
  • İlk önce topak topak bir görüntüsü olan helva, karıştırmaya devam ettikçe toparlanır ve pürüzleri kaybolur
  • 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin (Az pişerse dişe yapışabilir) Ocaktan alın
  • İster elinizle çiğ köfte sıkar gibi , isterseniz kurabiye kalıpları ile şekil verin
  • Doğrudan düzbir tepsiye yayıp soğuyunca dilimleyerekte servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.