Frambuazlı Muzlu Pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Frambuazlı Muzlu Pasta![]() Malzeme: 1 paket kedidili bisküvi 1 su b krema 2 çorba k tozşeker 1 p vanilyaIslatmak için: 1 çay b su 2 çorba k tozşekerArası için: Frambuaz muz Kreması için: 3 su b süt1 su b tozşeker2 çorba k nişasta1 çorba k un1 p vanilya1 yumurta sarısı Hazırlanışı: 1 paket kedi dili bisküviyi yuvarlak pasta çemberine dizin Zemine de bisküvileri yerleştirin Bisküvileri 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı toz şeker ile bisküvileri ıslatın 1 kase frambuazı kaşık ile ezin Zemimdeki bisküvilerin üzerine dökün![]() Kreması için tencereye 3 su bardağısüt,1 su bardağı toz şeker,nişasta,un,1 paket vanilya 1 adet yumurta sarısını ilave edin Kaynaya kadar pişirin Başka bir kapta 1 su bardağı krema,2 çorba kaşığı toz şeker,1 paket vanilayayı sertleşene kadar çırpın Bisküvilerin üzerine bu kremalı karışımın birazını dökün![]() Üzerine muz dilimlerini alın Pişen kremayı muz dilimlerin üzerine dökün Buzdolabında bir süre dinlendirin Tekrar kremalı karışdan dökün Üzerine tane frambuazları yerleştirin Tekrar pastayı buzdolabına alın Pasta soğuduktan sonra çemberinden çıkartın Renkli kurdelalar ile süsleyin![]() Frambuazlı muzlu pastayı soğuk olarak servis edin Hafif serin bir pasta![]() ![]() Afiyet olsun şimdiden![]() |
|
|
|