Sarımsaklı ekmek tiyiriti nasıl yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarımsaklı ekmek tiyiriti nasıl yapılır3 günlük bayat ekmek dilimlerini 150 derecedeki fırında(2-3 dakika gibi) kıtırlaştırınız Ardından 3 diş sarımsağı dövüp kızgın tereyağında 1-2 kez çeviriniz Ardından 1 çorba kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 kahve fincanı su ekleyiniz ve hemen ateşten alınız Ardından bu karışımı Ekmek dilimleri üzerine sürünüz Afiyet olsun![]() Yarasın![]() ![]() Not: Kızgın tereyağından yanmamak için mutlaka bez eldiven kullanınız Arzuya göre kırmızı biber kullanmıyabilirsiniz kyn:Nuri DENİZ |
|
|
|