Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çörek, katlama, sanatı

Çörek Katlama Sanatı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çörek Katlama Sanatı



Malzemeler:


- 25 su bardağı süt

- 4 çay kaşığı kuru maya

- 1 su bardağı şeker

- 8 su bardağı elenmiş un

- 1 su bardağı tereyağı

- Yarım çay kaşığı tuz

- 20 tane kakule veya 3 çay kaşığı öğütülmüş kakule

- 1 çırpılmış yumurta

- Çeyrek su bardağı toz şeker (yukarıdakinden ayrı)

- 1/3 su bardağı file badem


Sütü kaynatın ve ılınması için bir kenara alın Bir kaseye mayayı koyun, üzerine yarım su bardağı ılık sütü ilave edip, maya eriyinceye kadar karıştırın Geri kalan sütü ve çeyrek bardak şekeri de ekleyin Ardından unun 3 su bardağı kadarını ekleyip, pürüzsüz olana kadar karıştırın Oluşturduğunuz hamurun üzerine kapayın ve bir saat kadar dinlendirin


Üzerine kalan şekeri, erimiş ılınmış tereyağını ve tuzu ekleyin Kakulelerin ince kabuklarını soyarak, minik minik olacak şekilde ezin Hamura kakuleleri ve 45 su bardağı kadar daha unu ekleyin Geriye kalan yarım bardak unu ise tezgaha serpin Hamuru pürüzsüz oluncaya kadar iyice yoğurun Yine üzerini örtüp, bir saat kadar dinlenmeye bırakın


Çöreği ister ufak somunlar halinde, isterseniz de büyük bir parça olarak yapabilirsiniz Bunun için, istediğiniz gibi parçalar kopartıp, yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizin Üzerine çırpılmış yumurtadan sürün ve hafifçe toz şeker ve file badem serpin Bu şekilde de, 30-40 dakika bekletin Somunlar iki katı büyüklüğe ulaşacaklardır Ardından, 200 derece fırında 12-15 dakika pişirin (Eğer aşağıdaki gibi büyük bir çörek yapacaksanız, 175 derecede 30 dakikada pişirmeniz öneriliyor )


Peki çöreği nasıl şekillendireceksiniz?


Öncelikle hamuru iki parçaya ayırın ve dikdörtgenimsi bir şekle getirin Hamuru, mümkün olduğunca ince olacak bir dikdörtgen biçiminde açın Ne kadar ince yaparsanız, o kadar iyi pişecektir



Hamuru gözünüzle üç eşit parçaya ayırın Kenardaki parçaları, resimdeki gibi ince ince kesin Dikkat edilecek nokta: Kestiğiniz şerit sayısı tek sayı olmak zorunda


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.