Haşhaşlı Ekmek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Ekmek![]() Malzemeler * 1 + 1/3 su bardağı ılık su * 2 + 1/2 yemek kaşığı şeker * 1 + 1/2 tatlı kaşığı tuz * 1 + 1/4 tatlı kaşığı instant maya * 3 su bardağı un * 1/2 su bardağı haşhaş tohumu Hazırlanışı 1 Bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur![]() 2 40 dakika mayalanması için sıcak bir yerde bekletilir![]() 3 Kabaran hamur tekrar yoğurulur![]() 4 Yoğurulan hamur tezgaha açılır![]() 5 Kenarlarından 2 cm kadar boşluk bırakılarak haşhaş tohumu dökülüp yayılır![]() 6 Hamur rulo şeklinde sarılıp, pişirileceği fırın kabına alınır![]() 7 Ağzı kalapı şekilde 35 dakika daha mayalanması için bırakılır![]() 8 Mayalanan ekmeğin üzerine su sürülüp haşhaş tohumu serpilir![]() 9 180 dereceye ısıtılmış fırında 1 kase su ile beraber 40 dakika pişirilir![]() |
|
|
|