![]() |
Doğum Günü Pastası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğum Günü Pastasıdoğum günü pastası nasıl yapılır - doğum günü pastası tarifi - yaş pasta nasıl yapılır - doğum günü için pasta tarifi - pasta kreması - kremalı pasta Kullanılacak Malzeme 7 yumurta 125 gr ![]() 225 gr ![]() 1 tatlı kaşığı baking powder (kabartma tozu) 50 gr ![]() 50 gr ![]() 50 gr, kakao (yarım su bardağı) (Üçü beraber elenecek) Vanilya, Limon kabuğu rendesi ![]() Yapılışı 1—Bir kapta şeker, erimiş yağ, yumurta sarısı, vanilya, limon kabuğu rendesini karıştırınız ![]() 2—Nişasta, un, kakao, kabartma tozunu beraber eleyerek yukardaki karışıma karıştırınız ![]() 3—Ayrı bir kapta çarpılarak beyazlatılmış yumurta aklarını da hamura ilâve ediniz ![]() 4—Fazla çalkalamadan alt üst ederek karıştırınız ![]() 5—Yağlanmış ve unlanmış pasta kalıbına boşaltınız ![]() 6—Önceden kızdırılmış orta hararetteki fırında 30-40 dk ![]() ![]() 7—Kalıptan keki çıkarınız ![]() 8—Plâk şeklinde 3 eşit parçaya ayırınız ![]() 9—Hafif olarak sulandırılmış reçelle ıslatınız ![]() 10—Alttaki parçaya marmelât veya hazırlanan kremadan sürünüz ![]() 11—İkinci parçayı muntazam olarak üzerine yerleştirin, onun üzerinde krema sürün ![]() 12—üçüncü parçayı da yerleştirin ve her tarafını kapatacak şekilde kremadan sürün, donunca üzerini süsleyin ![]() Kremanın Malzemesi 150 gr ![]() 125 gr, sana yağı Kremanın Yapılışı 1-Yağı ve çikolatayı küçük bir kap içine koyun ![]() 2-Kaynayan su buharı üzerinde iyice eritip karıştırın ![]() 3-Kekin üzerine dökün ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|