Sade Hamur |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sade HamurHamur Nasıl Hazırlanır - Sade Yoğurtlu Hamur - Yağlı Hamur MALZEMESİ 1 bardak yoğurt 1 bardak eritilmiş yağ 4 bardak un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu YAPILIŞI Yoğurt iyice ezilerek bir bardak yağı yediriniz Un ve kabartma tozu karıştırılarak ilâve ediniz Elde edilen hamur istenirse 5-6 gün buzlukta bekletilebilir veya hemen kullanılabilirsiniz Bu hamuru tuzlu ve tatlı olarak da yapabilirsiniz Hamuru iki eşit parçaya bölünüz![]() Tuzlu yapmak istiyorsanız: Bir parmak kalınlığında açınız ve çay bardağı ile kesilerek üzerine yumurta sürünüz Sucuk, dilimlenmiş peynir ve ne arzu edilirse konur Yağlanmış tepsiye diziniz Fırında esmerleştirmeden beyaz pişiriniz![]() Şekerli yapmak istiyorsanız: Yarım parmak kalınlığında açınız Su bardağı ile kesiniz ve ortasına doğulmuş ceviz, tarçın ve toz şeker karışımı koyup, kapatınız İstenilen şekil verildikten sonra fırında beyaz olarak pişiriniz Hepsini de ılık olarak servis yapınız alıntı |
|
|
|