06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Düzce Usulü Yumurtalı Sebzeli Kaygana
Yumurtalı Sebzeli Kaygana Tarifi - Yumurtalı Sebzeli Kaygana Yapılışı - Yumurtalı Sebzeli Kaygana Nasıl Yapılır - Yumurtalı Sebzeli Kaygana Malzemeleri
4 adet taze yumurta, 1 baş sarımsak, bir tutam nane, yarım bağ maydanoz, sivribiber, bir kaşık un-tuz-kara ve kırmızı biber Malzeme ince ince doğranır Yumurta ile iyice çırpılır Yağ tavada kızdırılır Tereyağ tercih edilir Büyükçe bir kaşıkla tavaya sıralanır Bir tarafı kızarınca çevrilir Kızaranlar tabağa alınır Servis yapılır Bu kayganalar: kıymalı, peynirli, patatesli, tarhanalı, havuçlu olabilir (Keşli, peynirli kaygana tuz konmaz)
|
|
|