Etli Pide |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Pideetli pide hamuru nasıl hazırlanır - pide tarifleri - etli pide tarifi ![]() Etli pide malzemeleri Hamur için 2 su bardağı un 1 çay kaşığı yaş maya 2 kahve fincanı ılık su 1 tutam tuz 1 su bardağı kepekli un İç malzeme 250 gr koyun kıyması 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 soğan 1 domates Tuz karabiber 2 çorba kaşığı mısırözüyağı 4 kiraz domates Etli pide hazırlanışı Etli pide: Hamur için unu hamur yoğurma kabına eleyin Tuzu ekleyip harmanlayın ![]() Ortasını havuz gibi açıp maya ve suyu ilave edin Pürüzsüz orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Üzerini bir bezle örtüp mayalanması için en az yarım saat kadar bekletin ![]() İç malzeme için soğan ve domatesi soyup kıyın Derin bir kaba alıp kıyma, kıyılmış maydanoz,tuz, mısırözüyağı ve karabiberi ekleyip karıştırın ![]() Hamuru 4 eşit bezeye ayırın Kepekli un serpilmiş tezgahın üzerinde elinizde bastırarak pide şeklini vererek açın Fırın tepsisini yağlayıp 2 çorba kaşığı kadar kepekli undan serpin Pideleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Üzerlerine önceden hazırladığınız kıymalı iç malzemeden paylaştırın![]() İkiye kesilmiş kiraz domatesleri yerleştirin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Sıcak ya da ılık servis yapın
|
|
|
|