Boyoz Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Boyoz Tarifiboyoz nasıl yapılır - boyoz yapımı ![]() Malzemeler: 2 su bardağı un 1 çay bardağı ayçicek yağı 1/2 çay bardağı su 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı tahin 1 tatlı kaşığı tuz 100 gram tereyağı Üzeri için; 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı süt Yapılışı: 1 Çicek yağının yarısı, yumurta, tahin , tuz ve suyu iyice karıştırın Üzerine unu ilave ederek ele yapışmayacak bir kıvamda yoğurun Hamuru 2 saat dinlendirin Hamuru tezgaha alın Elinizi kalan çicek yağı ile yağlayın Hamuru iki elinizke inceltebildiğiniz kadar açın Bu arada eliniz sık sık yağlamayı unutmayın Hamuru rulo şeklinde sarın, üzerini streç filimle kapatıp bir gece buzdolabında bekletin![]() 2 Soğuk tereyağını iki yemek kaşığı unla birlikte açın Buzdolabından çıkardığınız hamuru merdane ile açın Üzerini artı şeklinde kesin Hamurun yarısına tereyağını yerleştirin Hamurun diğer yarısını yağın üzerine kapatıp kenarlarından bastırarak yağın tamamen içerde kalmasını sağlayın Buzdolabında bir saat bekletin Hamuru tekrar açın ve elde ettiğiniz dikdörtgenin dar olan her iki kenarından tutup uç uca gelecek şekilde ,ortaya dogru katlayın Kat yeri arada kalacak şekilde tekrar ikiye katlayın Hamurun üzerini kapatıp 30-40 dakika bekletin![]() 3 Hamuru küçük bezelere ayırın Bezenin bir tanesini elinize alın Daire şeklinde iki parmağınızla inceltin Kenarlarından büzerek ortada toplayıp yağsız tepsiye ters çevirin Üzerine yumurta ve sütü birlikte çırparak sürün![]() 4 Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin Fırından çıkarıp servis tabağına alın Haşlanmış yumurta ile birlikte servis edin
|
|
|
|