Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bavaruaz, çilekli

Çilekli Bavaruaz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Bavaruaz



Malzemeler

4 su bardağı süt

1,5 su bardağı toz şeker

3 yumurta sarısı

2 poşet krem şanti

400 gr çilek

2 - 3 yaprak jelatin

Sosu için:

300 gr çilek

1 su bardağı toz şeker


Yemeğin Tarifi

2 su bardağı sütü 1 su bardağı toz şekerle karıştırıp kaynatın


Ayrı bir kabın içinde 1/2 su bardağı şekerle yumurta sarısını çırpın Sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin


Jelatinleri ufalayıp 1/2 su bardağı soğuk suda eritin


Erimiş jelatini sütlü yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın Soğumasını bekleyin


Krem şantiyi 2 su bardağı süt ile çırpın Küçük doğranmış çilekle birlikte sütlü karışıma ilave edin


Hazırladığınız karışımı küçük kaselere boşaltın Soğuması için 3 -4 saat buzdolabında bekletin


Sosunu hazırlamak için, çilek ve şekeri blendıra koyup, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın


Çilekli bavaruazı ters çevirerek servis tabağına alın Çilekli sosla birlikte servis yapın,

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.