![]() |
Çikolatalı Krep |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı KrepMalzemeler Mutfak Zorluk ** Süre 40 dk ![]() Kaç Kişilik 4 Yöntem 250 milim elma suyu 2 Yemek kaşığı tozşeker 1 Adet limon 1 Adet çubuk tarçın 2 Adet armut 125 gr un(1 su bardağından biraz fazla) 250 milim süt (1 su bardağı) 2 Adet yumurta 20 gr margarin 2 Tatlı kaşığı sıvıyağ 100 gr sütsüz çikolata 4 Adet top dondurma 75 gr çikolatalı fındık ezmesi 40 gr kıyılmış antepfıstığı Tuz Hazırlanışı Elma suyu, şeker, limon kabuğu, 5 yemek kaşığı limon suyu ve tarçını 10 dakika kısık ateşte hafifçe kaynatın ![]() Diğer taraftan armutları soyun, saplarını üzerinde bırakarak, ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın ![]() Yarım armutları kaynamakta olan karışımda olgunluklarına göre20-25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın ![]() Un, süt, yumurta, bir tutam tuz ve eritilmiş margarini blendırda karıştırın ![]() 20 Dakika dinlendirmeye bırakın ![]() Tavayı yarımşar tatlı kaşığı sıvıyağda peş peşe 30 santim çapında 4 krep pişirin ve sıcak tutun ![]() Çikolatayı ufalayın, benmari usulü eritin ve çikolatayı fındık ezmesi ile karıştırıp, kreplerin üzerine sürün ![]() Krepleri rulo yapın ve dilim dilim kesin ![]() Süzülmüş armut, dondurma ve antepfıstıkları ile süslediğiniz tabağa alıp, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|