Elma Çıtırları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elma ÇıtırlarıMalzemeler : 4 orta boy elma 2 yumurta sarısı 1 yumurta beyazı 1 bardak un ½ su bardağı süt 2 çorba kaşığı pudra şekeri 1 çorba kaşığı sıvıyağ 2 kibrit kutusu tereyağı Hazırlanışı : Unu ve tuzu bir kasede karıştırıp , ortasını havuz biçiminde açarak , yumurtaları ve sıvıyağını koyun Tahta bir kaşıkla, yavaş yavaş unu yedirip sütü katarak yumuşak bir hamur haline getirin Üstünü örterek 30 dakika serin bir yerde bekletin Elmaların kabuklarını soyup , çekirdeklerini çıkarın 1 cm kalınlığında halkalar halinde kesin Halkaları tabağa dizip üzerlerine suyunu ve 1 çorba kaşığı pudra şekerini dökün Tereyağını tavada eritin Bir maşa ile elma halkalarını unlu karışıma bulayıp tavaya koyunuz Elmalar kahverengileşene kadar kızartın Kızaran halkaları tabağa dizip üstlerine kalan pudra şekerini dökün |
|
|
|