Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, güllaç, sarma

Cevizli Sarma Güllaç

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Sarma Güllaç



Malzemeler


5 adet güllaç yufkası

2 lt süt

2 su bardağı şeker

Dövülmüş ceviz içi

Üzerini süslemek için nar, toz antepfıstığı, toz badem vb

Dilerseniz 1 yemek kaşığı gül suyu

Yapılışı


Öncelikle sütü ve şekeri kaynatın Süt; yoğurt mayalama ısısına gelene kadar ılıtın Güllaç yufkalarının sığabileceği bir tepsiye bir miktar ılık sütten dökün (Gül suyu ekleyecekseniz, süte bu aşamada eklemeniz gerekir) Üzerine güllaç yufkasını koyun Tepside ikram edilecek güllaç için parlak tarafların üste gelmesi gerekiyor Yani maksat daha parlak ve güzel görünmesi Ama biz saracağımız için parlak tarafın alta gelmesi gerekli Yufkayı ortadan ikiye kesin, kestiğiniz kısmlara dövülmüş ceviz içi serpinYufkayı geniş ve cevizli olan kısımdan başlayarak rulo yapın, daha sonra bir ucundan başlayarak içe doğru sararak gül şekli verinSardığınız güllaçları kaselere koyun Üzerine kalan sütü dökün Üzerini nar, toz antepfıstığı, toz badem, çekilmiş ceviz ya da fındıkla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.