Sütlü Sultan Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Sultan SarmasıMalzemeler:3 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 2 çay bardağı pirinçunu 1 tatlı kaşığı nişasta 1 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı kıyılmış badem Yapılışı: İlk işlem olarak orta büyüklükte kare bir tepsiye yağlı kağıt serilir Üzerine bademler homojen dağılacak şekilde bırakılır![]() Tencereye süt, şeker, pirinçunu ve nişasta konur, orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir Margarin eklenir, ateşten alınır, mikserle en az 5 dakika çırpılır Bademleri sıyırmayacak şekilde tepsiye dökülür Düzeltilir, buzdolabında bir gece bekletilir Ertesi günü muhallebiden kibrit kutusundan biraz büyük dikdörtgenler kesilir Sonra bu dikdörtgenler rulo yapılarak servis tabağına dizilir ![]() alıntı |
|
|
|