Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helva, portakallı

Portakallı Helva

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Helva




Malzemeler :

1 su bardağı irmik

4 yemek kaşığı tereyağı

5 yemek kaşığı toz şeker

2 su bardağı portakal suyu

1 adet portakalın kabuğu
Hazırlanışı:

Önce portakalları iyice yıkayıp, kabuklarından ince şeritler çıkarın Sonra ikiye bölüp,sularını çıkartın ve süzdürün Portakal suyunu bir tencereye alıp, ısıtın Helva tenceresinde tereyağını eritin İrmiği katarak, sürekli karıştıra karıştıra 5 dakika kadar kısık ateşte kavurun Sıcak portakal suyunu ekleyip,yine karıştırarak, 2-3 dakika daha kavurun Tozşekeri ve portakal kabuklarını da ekleyip,ateşten alın Kapağı kapalı olarak, 15 dakika kadar demlendirin Tahta bir kaşıkla karıştırıp, servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.