Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
portakallı, revani

Portakallı Revani

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Revani







Malzemeler


1 çay bardağı irmik

2 bardak un

4 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 adet portakalın suyu

1 adet portakalın kabuğunun rendesi

1 bardak şeker

2 kaşık yoğurt

1 tatlı kaşığı tarçın

Şurubu için

1 adet portakal suyu

1 bardak şeker

1 bardak su

Portakal şekerlemeleri için

2-3 adet küçük portakal

1 bardak şeker

Yarım limon suyu


Yapılışı:


Şekerle yumurtalar çırpılır Ardından un, irmik, yoğurt, kabartma tozu, portakal suyu ve kabuğunun rendesi ilave edilerek revani karışımı hazırlanmış olur Yağlanmış bir fırın tepsisine yayılarak 170 derecelik daha önceden ısıtılmış olan fırında pişirilerek ılınmaya bırakılır Diğer yandan şurubu için portakal suyu, 1 bardak su ve şeker kaynatılarak soğutulur Ilınan revaninin üzerine şurubu dökülerek 15-20 dakika kadar çekmesi beklenir Portakal şekerlemeleri içinse, portakallar ince ince dilimlenerek kaynayan suda 15 dakika haşlanır ve süzülür Ardından şeker eklenerek karamelize edilir Ve toz şekere bulanarak soğumaya bırakılır Şurubu çeken revanimiz dilimlenir, portakal şekerlemeleri ile tarçın serpilerek servis edilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.