Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ahududu, nockerln, soslu

Ahududu soslu Nockerln

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahududu soslu Nockerln



Malzemeler:


4 kişilik

300 g dondurulmuş ahududu,

50 g tereyağı,

50 g şeker,

1 paket vanilyalı şeker,

2 küçük yumurta,

500 g süzme yoğurt,

75 g irmik,

40 g un,

1 limonun suyu,

limon kabuğu rendesi,

1 tatlı kaşığı tarçın,

1-2 yemek kaşığı pudra şekeri,

1 tutam tuz,

1 tatlı kaşığı şeker


Tarifi:


Ahududunu çözülmeye bırakın Tereyağı, 50 g şeker ve vanilyalı şekeri köpürtün Yumurtaları ve yoğurdu karıştırın İrmik ve un ilave edin Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve tarçın ile tatlandırın Meyvelerin 3'te 2'sini pudra şekeri ve limon suyu ile püre haline getirin, püreyi tel süzgeçten geçirin Bir tencerenin içine bol su koyun, 1 tutam tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker atın Suyu kaynatın


2 küçük kaşığın yardımı ile hamurdan küçük toplar kesin Topları kaynar suya atın, suyun altını kısın Sosu tabaklara bölünTopları kevgir ile sudan çıkarın ve sosun üstüne oturtun Nane yaprakları ve ahududu ile dekore edin





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.