Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, jölesi, menekşe, yoğurt

Menekşe ve Çilekli Yoğurt Jölesi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Menekşe ve Çilekli Yoğurt Jölesi



Malzemeler:


8 yaprak jelatin (şeffaf),

80 gr tozşeker,

1 yemek kaşığı vanilyalı şeker,

500 gr tam yağlı yoğurt,

250 gr krem şanti,

100 gr menekşe şekerlemesi,

200 gr taze çilek


Tarifi:


Jelatini soğuk suya bastırın Şekeri, vanilyalı şekeri 1 yemek kaşığı su ile karıştırıp şurup kaynatın Soğuduktan sonra şurubu yoğurda karıştırın


Jelatini ellerinizin arasında iyice sıkın, paketteki tarife göre eritin ve yoğurda karıştırın


Kremayı çırpın, menekşelerin yarısını doğrayın ve krem şanti ile birlikte yoğurda katın Yoğurdu kaselere doldurup, buzdolabında 4 - 6 saat sertleşmeye bırakın


Çilekleri yıkayın, yarısını mikserde püre haline getirin, öbür yarısını ortadan kesin

Kalıpları dolaptan çıkarın, tatlı tabaklarına ters çevirin Çilek, püre ve menekşe ile garnitür yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.